Vang vieng, Laos

Hola!

Efter manga dagars resande ar vi nu i Vang vieng, Laos. Vi akte via Luang Prabang och sedan over bergen till Vang vieng, har har vi det mycket mycket bra. Det ar var tredje dag nu, vi trivs jattebra, vi tubar pa dagarna och partar pa kvallarna. Traffar roliga manniskor mar sjukt bra. Pa tisdag fyller amanda ar, sa vi filar for fullt pa hur vi ska fira. Amanda's day! Imorgon ska vi aka och tuba i grottor har i narheten, det ska tydligen vara bra.

Vi njuter av bananpannkakor och green curry soup mm..

Troligen aker vi vidare till Hanoi, Vietnam pa torsdag.


Hejda!

Vi far inte in bilderna pa bloggen an, men vi jobbar pa det. Det finns nagra fa bilder att se pa facebook, pa Emelie Kagart. Feel free to vara van med mig pa fb.



(Emka30 saknar Sapa30)


Laos, Luang prabang

For alla er som undrar sa klarade Amanda jungle fightingen och vi ar fortfarande 3 st. Det var en sjukt rolig dag och bra avslut pa Chiang Mai.

Efter manga om och men sa ar vi antligen i Laos. Under vara 2 forsta veckor sa har vi nu insett att thailanska minuter och svenska minuter inte ar samma sak. "just 5 minutes" .....20 minuter senare. Igar satte vi oss pa bussen mot Luang Prabang kl 5, resan skulle ha 10 eller 12 timmar, lite oklart beroende pa vem man fragade. Kl 9 i morse var vi antligen framme. Var analys av det hela ar att thailandare inte raknar med deras rokpauser och sa i restiden. Harligt med andra kulturer..

Vi startade dagen med en tre timmar lang powernap och sedan fit for fight i staden, har varit runt och kollat, en jattemysig stad verkligen. Imorgon beger vi oss mot Vang Vieng, en liten stad mer soder ut. Dar lar vi bli i nagra dagar. Forsokte aven nu fa in bilder pa bloggen men det verkar inte vilja alls.. Vi ger det nagra forsok till annars byter vi nog sida.

Now we are heading for some efterratt!

KRAMAR

Vi tanker pa Agnes som fyller 16 ar idag! GRATTIS GRATTIS GRATTIS




still in chiang mai

www.jungle-flight.com, det har ar varan plan for imorgon! amanda ska besegra sin hojdradsla.

trekkingen blev installd, vi bangade. vi insag att vi blev sjukt lurade och det kandes inte bra med Mr Whiskey som gudie. vi lurade tillbaka och amanda fick agera magsjuk, sa vi fick pengarna tillbaka.

idag har vi varit pa fish spa, vi stoppade ner fotterna i stora akvarium och lat sma fiskar ata pa vara fotter! det kittlades sjukt mycket, my fick aven for forsta gangen prova sin vattentata kamera.

vi har det superbra, vi springer runt pa nightmarket och ater oss matta pa allt mojligt konstigt som vi egentligen inte vet vad det ar. bananpannkaka till efterratt ar ett maste iaf for my och emelie. amanda's going strong for fried rice!

vi stannar formodligen till mandag eller tisdag har i chiang mai, ror oss sedan mot laos!

pray for amanda tomorrow!

Hejda!

chiang mai

hej, vi akte fran koh samet igar pa morgonen med buss till bangkok och sedan vidare tillo chiang mai. resan tog 12 h och vi var framme kl halv 3 inatt, vi hittade till ett hostel i gamla delen av staden som ar jattefint. idag har vi vandrat runt i staden och kollat pa tempel och marknader, det ar en jattefin stad. imorgon ska vi se pa "longneck-folket" och upp pa ett berg for att se ytterligare ett tempel.

vi har aven bokat trekking, en tredagars tur i djungeln med rafting, elefantridning och overnattningar i djungelbyar.

vi ater gott och mar bra, vi har varit pa night market idag och atit oss matta pa allt mojligt spannande.. lite svart ibland att veta vilket kott man ater... om det ens ar kott.

vi forsokte lagga ut bilder, me det gick inte. vi ska forsoka lagga ut tills nasta gang, sorry!

kramar fran oss i varmen

alla hjartansdag pa koh samet

hej och ha

vi solar och tar det lugnt mest hela dagarna, vi har fatt en odla som rumskamrat, vi tror att han ar jattestor, han later som en brontosaurius. han borformodligen i varat tak och ar vaken mest pa natterna.... nar vi forsoker sova.

idag har vi bestamt att vi aker vidare mot chiang mai pa onsdag och harifran koh samet pa tisdag, sa det ar tva natter kvar har.

vi lever alla mammor och pappor.

hejda!

koh samet

efter en natt pa kohsan road vagg i vagg med ping pong show har vi nu anlant till koh samet! natten i bangkok var okej, my sov som en stock, amanda sov ingenting... och jag sov lite. vi hoppas pa att sova battre i natt! imorgon ska vi bli bruna!

naste gang lagger vi in bilder!

btw, forsta vi traffat som vi vet vem det ar, eller snarare jag vet vem det ar. kusin moas fd pojkvan pa kohsan road


mellanlandning i abu dhabi

av 22h resa har vi nu endast 7h kvar. vi befinner  oss i abu dhabi och vantar pa sista flyget som ska ta oss till bangkok! vi mellanlandade tidgare i bryssel, som ligger i belgienefter manga diskussiner fram och tillbaka. vi var namligen osakra pa om det lag i tyskland  eller... ja, vi trodde helt enkelt att detlag i tyskland. flyget som tog oss  dit var tamligen litet och valdigt instabilt och bullrigt. vi overlevde.

men nu ar vi i abu dhabi, hit har vi daremot akt med varsta lyxplanet. egen tv med sjukt mycketolika filmer, spel, kanaler, kartor (bra att ha, den har gangen fanns det ingenting  att diskutera). det ar varmt, 20 grader kanske och klockan ar 7 pa morgonen  lokal tid.

nu sska vi dricka vatten!

follow up nar vi mott upp amanda ibangkok!

BYE adios oi auf wiedersehn hejda
emelie och my 


1 dag kvar

imorgon är det den 9 februari och avresa.
vi befinner oss på tre olika ställen i Sverige, vilket är väldigt opraktiskt när man ska planera.. amanda i sundsvall, my i göteborg och jag i åre. amanda flyger från arlanda imorgon eftermiddag vid 18 om jag inte misstar mig, och jag och my flyger från bromma runt 14 imorgon. vår resa tar 22 timmar.... vi ska mellanlanda i bryssel och abu dahbi för att sedan flyga till bangkok. amanda hittade ett något smidigare flyg som mellanlandar i peking, endast, hon är i bangkok före oss även om hon flyger från sthlm 4 h efter oss. great!
okej, ryggsäcken är fortfarande tom!
see ya down under
nästa gång är vi alla tillsammans!

 


3 dagar kvar

                       

RSS 2.0